Jaguārs, kas izgatavots no okeāna atkritumiem

Britu kompānija Lunaz laidusi klajā ekskluzīvu automašīnas Jaguar XK120 versiju, kas izgatavota no pārstrādātām plastmasas pudelēm, zvejas tīkliem un citiem jūras atkritumiem.

Mūsdienās elektrifikācija ir galvenā tēma, kad runa ir par automašīnām, taču daudz mazāk tiek runāts par to ražošanas ilgtspējību. Tagad Lunaz apgalvo, ka ir radījuši pasaulē pirmo modernizēto Jaguar XK120 automašīnu. Jagur modeļa auto pasaulē pirmo reizi ieraudzīja dienas gaismu 1952. gadā.

Britu uzņēmums jauno auto aprīkojis ar jaunu elektromotoru, kas nav nekas neparasts, kā arī bezādas salonu, kurā izmantoti okeāna sakopšanas darbos atrasti materiāli. Lunaz un klients, kurš pasūtīja projektu, smēlušies iedvesmu no uzņēmumiem, kas jau pārstrādā jūras atkritumus un izmanto tos augstākās klases izstrādājumos, tostarp modes preču, mēbeļu un pulksteņu ražošanā.

“Zaļajā jaguārā” paklāji ir austi no pārstrādātiem neilona zvejas tīkliem, kā arī izgatavoti no pārstrādātiem jūras plastmasas atkritumiem un izmestām pudelēm. Amatnieki, kas strādāja pie automašīnas, pēc iespējas izmantoja detaļas no 70 gadus veca auto.

Sēdekļu pārvalku krāsas atspoguļo okeāna nokrāsu, no kuras tika iegūti to izgatavošanai izmantotie materiāli.

Tomēr tas nenozīmē, ka īpašnieks ir atteicies no greznības, ko bauda moderno automašīnu vadītāji, piemēram, ekrāna ar Apple CarPlay, lai kontrolētu izvēlētās navigācijas un mūzikas straumēšanas lietotnes.

Visi darbi tika veikti Lunaz rūpnīcā Silverstonā, Anglijā. Automašīna tika atklāta un nodota tās jaunajam īpašniekam Londonas Concours on Savile Row ielā, kas vēsturiski saistīta ar augstākās klases šūšanas rūpnīcām. Tas izrādījās ļoti simboliski!

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment